Branddetectie

Services & Oplossingen

Branddetectie

Waarom een BOSEC-gecertificeerde installateur kiezen?

Een degelijk branddetectiesysteem kan levens redden! Wanneer uw brandbeveiliging rookontwikkeling ontdekt, komt het erop aan om de tijd tussen het alarm en een eventuele interventie zo kort mogelijk te houden. Hoe sneller de detectie, hoe beperkter de brandschade. SAM Security kan zowel particuliere woningen als grotere gebouwen in de industrie, voor scholen of appartementsblokken beveiligen tegen brand. Wij plaatsen alleen BOSEC-gecertificeerde branddetectiesystemen.

Externe meldkamer

Via een externe meldkamer kan je steeds een alarmsignaal gedetailleerd opvolgen. In overleg bepalen we wie er gealarmeerd moet worden als het systeem rook detecteert. Een instructielijst bepaalt wie automatisch een verwittiging ontvangt bij een alarm.

Stel dat uw systeem rook detecteert in uw wasplaats. Op een moment dat je thuis bent, kan je zelf kijken of het om een loos alarm gaat of dat je de brandweer moet verwittigen. Wanneer je afwezig bent, kan je automatisch de hulpdiensten laten alarmeren.

Branddetectie koppelen aan andere beveiliging

Bij industriële toepassingen of andere grotere gebouwen kunnen we branddetectie koppelen aan toegangscontrole. Wanneer het bijvoorbeeld brand op de vijfde verdieping van een appartementsblok kunnen we de nooddeuren automatisch laten openen, zodat de brandweer snel ter plaatse kan gaan. In een bedrijfspand kunnen we de compartimenten van het gebouw automatisch afsluiten in geval van brandalarm.